Снимка фейсбукРазкритията около страшните събития в швейцарските Алпи, които взеха живота

...
Снимка фейсбукРазкритията около страшните събития в швейцарските Алпи, които взеха живота
Коментари Харесай

Последната снимка на алпинистите, част от които намериха смъртта заедно с българката Калина

Снимка фейсбук

Разкритията около страшните събития в швейцарските Алпи, които взеха живота на 52-годишната българка Калина Дамянова, не стопират. Вече се разбра, че нашенката е умряла дружно със брачна половинка й 59-годишния италианеца Марио Кастильони, написа Блиц.

Двамата, дружно с техни другари, тръгнали от френския град Шамони на 26 април. Това излиза наяве от пост и фотография във фейсбук групата MLG Mountain Guide.

Именно брачният партньор на българката е бил лидер на групата, която е трябвало да доближи до швейцарския град Цермат. 

На страницата на MLG Mountain Guide е разгласил фотография на цялата група. Фотосът е изработен на 26 април.



Те потеглили по маршрут, който е считан от ски алпинистите за „ кралица “ на зимните преходи, защото е извънредно сложен. 

За наслада обаче на почитателите на този спорт изкачванията до 3 000 и повече метра височина се редуват с шеметни спускания в красиви долини. Освен това от разнообразни пунктове на прехода се откриват изумителни гледки към покрива на Европа връх Мон Блан, към Матерхорн, Гран Комбен и други алпийски красавци. Маршрутът е бил проходен за пръв път през 1903 година от швейцарски алпинисти и оттогава по него всяка година минават по няколко хиляди души.

Вчера избавителните екипи откриха групата, попаднала в клопката на неприятното време. Жертвите са италиански, френски и немски жители. Последва огромна избавителна акция, в която се включиха 7 хеликоптера. Шестима скиори са избавени.

Под общата им фотография в MLG Mountain Guide веднага започнаха да валят жални известия, в които другари и близки на алпинистите тъжат за гибелта им.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР